Понедельник, 24.07.2017, 07:30
Приветствую Вас Гость | RSS

Сайт учителя английского языка Хохловой И.В.

Меню сайта
Рос.образование
ФИПИ
Учёба.ru
Край
АКИПКРО
Район
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Упражнения

1. Choose the correct variant.

 

I. …Smiths have a dog and a cat. 
a) … b) The c) A 
2. He knows how to work on … computer. 
a) a b) an c) … 
3. She was the first woman to swim across … English Channel. 
a) a b) … c) the 
4. Go down … Kingston Street and turn left into Oxford Street. 
a) the b) a c) … 
5. I don’t like milk in … tea. 
a) … b) the с) а 
6. At the end of… busy day, sleep is the best way to restore your energy. 
a) the b) a c) … 
7. We’ll go for a walk if … weather is fine. 
a) a b) … c) the 
8. Could you give me … information I asked for in my letter? 
a) the b) … c) a 
9. …war is a terrible thing. 
a) The b) … с) А 
10. I spent … very interesting holiday in England. 
a) the b) a c) …

2. Fill in the correct article.

1. “Is this your ... friend?” — “No, it isn’t my ... friend, it is my sister”. 
2. I have ... sister. My ... sister is ... teacher. My sister’s ... husband is ... pilot. 
3. I have no ... car. 
4. She has got ... terrible … headache. 
5. They have ... dog and two ... cats. 
6. My ... cousin says he is going to be ... manager one ... day. 
7. Would you like ... apple? 
8. This is ... tree. ... tree is green. 
9. I can see three ... children. ... children are playing in … yard. 
10. I have ... car. ... car is white. My ... friend has no ... car.

3. Fill in the articles in the proverbs if necessary.

1. … apple … day keeps … doctor away. 
2. … appetite comes with eating. 
3. … good beginning makes … good ending. 
4. … bird in … hand is worth two in … bush. 
5. Among … blind … one-eyed man is king. 
6. … brevity is … soul of wit. 
7. … cat has nine lives. 
8. … charity begins at … home. 
9. … clothes make … man. 
10. … curiosity killed … cat. 
 

 

 

 

 

Проверь себя:

1. Выберите правильный вариант.

1. b | 2. a | 3. c | 4. c | 5. a | 6. b | 7. c | 8. a | 9. b | 10. b

2. Вставьте правильный артикль.

1. “Is this your ... friend?” — “No, it isn’t my ... friend, it is my sister”. 
2. I have a sister. My ... sister is a teacher. My sister’s ... husband is a pilot. 
3. I have no ... car. 
4. She has got a terrible … headache. 
5. They have a dog and two ... cats. 
6. My ... cousin says he is going to be a manager one ... day. 
7. Would you like an apple? 
8. This is a tree. The tree is green. 
9. I can see three ... children. The children are playing in the yard. 
10. I have a car. The car is white. My ... friend has no ... car.

3. Вставьте артикли в пословицах, если требуется.

1. An apple a day keeps the doctor away. 
2. The appetite comes with eating. 
3. A good beginning makes a good ending. 
4. A bird in the hand is worth two in the bush. 
5. Among the blind the one-eyed man is king. 
6. Brevity is the soul of wit. 
7. A cat has nine lives. 
8. Charity begins at home. 
9. Clothes make the man. 
10. Curiosity killed the cat.

 


 

 
Форма входа
Calendar/Time
Цитата дня
УГА
Сетевой город
ФЦИОР
ЕК ЦОР
Эффектико пресс
Онлайн-переводчик
Weather

Copyright MyCorp © 2017